Zdravlje vodolije

vodolija

Svaki astrološki znak sklon je određenim zdravstvenim tegobama o kojima govorimo u ovim našim tekstovima u isto vreme u rubrici  "nega tela – zdravlje'  pronaći ćete savete lekara za neke od tih problema i prevazilaženje istih.

Vodolija nije znak velike fizičke snage ali je ipak solidnog zdravlja. Njihov najveći neprijatelj kada je zdravlje u pitanju je urođena nervoza. Vodolija je znak elektriciteta i nekad zaista deluje kao da je naelektrisana. Može se reći da su osobe rođene u ovom znaku optimisti ali im nije strano ni da budu melanholične pa i turobnog raspoloženja. Ovo su hiper senzitivne osobe tako da na njihovo raspoloženje jako utiče sve ono što se zbiva oko njih. Veoma su podložne stresu i zapravo bi trebalo da izbegavaju koliko god je to moguće sve stresne situacije ili bar, da pronađu dobar ventil za oslobađanje od napetosti. Ukoliko je njihov hroskop a posebno vladar Uran loše aspektovan mogu patiti od napada panike i anksioznosti naročito u zrelijim godinama. Osetljivi su veoma i na vremenske prilike. Za njih bi se moglo reći da su prave meteoropate. Nekada ćete po ponašanju Vodolija moći da predvidite da se vreme menja bolje nego po prognozi meteorologa. Dugotrajna nervoza i stres mogu dovesti do problema sa srcem i to pre svega do aritmija i tahikardija ali možda čak i do infarkta.
Fiziološki Vodolija je vezana za kolena, listove, gležnjeve na nogama. Slaba cirkulacija posebno u nogama i stalno hladne ruke i noge su karakteristične za njih. Zbog slabe cirkulacije često imaju problema sa grčevima, naročito u listovima nogu. Vremenom počinju da im slabe krvni sudovi što im u zrelijim godinama života može biti ozbiljniji problem. Zato se Vodolijama ne preporučuju poslovi u kojima moraju da dugo stoje. Isto tako bilo bi dobro da vežbaju ili se bave nekom drugom fizičkom aktivnošću, ali Vodolija ne voli da vežba a posebno ne voli ako je vežbanje obaveza. Da se razumemo, Vodolije mogu biti vrlo talentovane za sport samo ne vole obaveze ali zato veoma vole promene pa često menjaju sportove. Šetnja i ples mogu da budu odlični za pripadnike ovog znaka ali možda i neki ekstremni sportovi jer one to obožavaju, sve što je novo i drugačije i puno adrenalina. Dok su mlade, Vodolije često imaju nizak krvni pritisak što povezano sa lošom cirkulacijom a nekada i anemijom naročito kod vodolija u podznaku može da izazove povremene vrtoglavice pa i nesvestice. U zrelijim godinama kod muškaraca a kod žena u klimaksu  nizak krvni pritisak može preći u povišen.
Vodolije su u svemu neobične i drugačije pa i kada je zdravlje u pitanju. Podložne su retkim i neobičnim bolestima koje se teško dijagnostikuju. Ukoliko je horoskop izrazito loš mogu biti sklone nesrećama. Treba pre svega da se čuvaju od strujnih udara, groma ali i povreda u saobraćaju.
Vodolije mnogo same doprinose svojim zdravstvenim problemima jer umeju da budu neodgovorne čak i prema svom zdravlju. Vode zanimljiv i uzbudljiv a često i neruredan život što može da ostavi posledice. Uglavnom nisu previše opterećene hranom. Mogu da jedu šta ima. Ako ima puno hrane ješće mnogo ako nema nije važno. Ipak postoje i one Vodolije koje mogu da se zainteresuju za zdrav život a kako vole novo i egzotično često se odlučuju za makrobiotiku.
Vodolija veoma voli savremenu tehniku i kompjutere ali u isto vreme može biti osetljiva upravo na zračenja koja dolaze od kompjutera, mobilnih telefona i drugih tehničkih uređaja. Ova zračenja mogu ozbiljno da joj ugroze zdravlje ako je njima suviše dugo izložena.
Za njihovo zdravlje je jako važan dobar i kvalitetan san a tu je naravno više kretanja i urednija ishrana.

Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh