Zdravlje riba

zdravlje riba

Svaki astrološki znak sklon je određenim zdravstvenim tegobama o kojima govorimo u ovim našim tekstovima u isto vreme u rubrici "nega tela – zdravlje" pronaći ćete savete lekara za neke od tih problema i prevazilaženje istih.

Ribe su nežni ljudi, nežnog zdravlja. One uglavnom ne pate od nekih teških bolesti ali su veoma osetljive. Što bi narodski rekli, stalno im nešto fali. Lako se prehlade, zakače svaki virus, dobiju alergije, smeta im promena vremena, često su malaksale, umorne ... Astrološki ribe su vezane za noge, stopala pre svega. Ja u šali kažem da će Ribe i ako padnu na glavu da povrede noge. Ribe imaju lošu cirkulaciju posebno limfe zato su u zrelijim godinama sklone zadržavanju vode u organizmu, zbog čega im najviše otiču noge. Kod riba je endokrini sistem veoma osetljiv što može dovesti do raznih hormonalnih poremećaja. Kod žena je to pre svega povezano sa grudima gde se mogu javiti ciste ili neki ozbiljniji problem. To je potpuno normalno kada znamo da su ribe vodeni znak, pod jakim uticajem emocija. Kada je emotivni život Riba stabilan, kada su voljene i vole i njihovo zdravlje je dobro. Kada im se emocije uzburkaju to utiče na endokrini sistem a ovaj na imunitet i to je taj začarani krug. Ribe su blage, ljubazne, osetljive, senzitivne, ranjive...Traže ljubav i pažnju i umeju da je pruže. I evo najboljeg leka za Ribe-ljubav.
Ovaj znak ne poseduje veliku fizičku snagu i ne podnosi dugotrajne napore. Posle svakog većeg napora potreban mu je san i odmor. Ovo su kreativni ljudi, skloni umetnosti i umnim poslovima.
Ribe su vezane za 12 kuću horoskopa a to je između ostalog kuća podsvesti. Podložniji su psihološkim uticajima više nego drugi znaci. Dvanaesta kuća je kuća karme tako da mnoga karmička sećanja ili dugovi mogu da opterećuju ovaj znak a karma se često otplaćuje kroz bolest. Ponekad psihoterapija može ribama da pomogne više nego svi lekovi. Zbog njihove kompleksnosti i upliva psihe na zdravlje dobar lekar opšte prakse koji ih dobro poznaje i prati često je korisniji i od najboljeg specijalste.
Ovo je znak podložan bolestima koje je teško dijagnostikovati zbog čega im nekad i odlični lekari pogreše dijagnozu, kao da u sebi imaju energiju kojom zbunjuju doktore ali ponekad i medicinske aparate. Osetljivi su na lekove i zato treba da budu pažljivi prilikom njihove upotrebe a svakako da ih ne uzimaju bez konsultacije sa lekarom. Oprez je potreban i u slučaju anestezije koja kod riba može da izazove neželjene efekte.
Mogu da budu sklone trovanjima, posebno hranom i zato drage Ribe budite oprezne gde i šta jedete.
Poroci su izazovi kojima mnoge Ribe ne mogu da odole. Često im je potrebno nešto da bi smirili svoj um sklon neurozama i brigama ili da bi pronašli inspiraciju, samo što nekad posegnu za pogrešnim stimulansima.
Ribama povremeno prija samoća. To je najbolji način da obnove energiju i da umire svoj nekad haotičan um. Muzika, umetnost, priroda, voda najbolji su lek za Ribe i naravno ljubav.
Ribe su intuitivne, imaju veoma interesantne snove i  mogu da predosete i svoju bolest ali kako su sklone bežanju od problema beže i od bolesti sve dok ne bude ozbiljno ili beže u bolest kada su razočarane.
Viši tip ovog znaka su veoma produhovljeni ljudi, saosećajni i humani spremni da svoje znanje i sposobnosti koriste za dobrobit čovečanstva zato je među njima mnogo lekara, terapeuta, socijalnih radnika, iscelitelja.

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh