Blizanci - zdravlje

blizanci zdravlje 2

Svaki astrološki znak sklon je određenim zdravstvenim tegobama o kojima govorimo u ovim našim tekstovima u isto vreme u rubrici "nega tela – zdravlje" pronaći ćete savete lekara za neke od tih problema i prevazilaženje istih.

Blizanci su živahni, stalno u pokretu i uvek u potrazi za nečim novim. Njihova radoznalost nema granica, vole sve da znaju i sve da vide, zbog toga rasipaju dragocenu energiju. Dosta pripadnika ovog znaka je površno pa se retko udubljuju u predmet svog interesovanja. Dovoljno im je samo da shvate o čemu se tu radi i onda prelaze na nešto drugo. Mnogi Blizanci se plaše da nešto ne propuste u životu i zato stalno jurcaju u potrazi za novim doživljajima. Često se odriču spavanja i sna samo da bi svuda stigli. Zar da spavaju a da ne vide sve lepo i zanimljivo na ovom svetu. Srešćete ih na na svim važnjijim društvenim skupovima. Oduševiće vas koliko su dobro o svemu obavešteni ali samo dotle dok ne zagrebete u dubinu. Vole noćni život i provod a danju da spavaju. Ne podnose samoću i stalno su okruženi mnoštvom ljudi. Tipičan Blizanac poznaje pola grada. Nikad mu nije problem da okupi dobro društvo za provod ali retko su to zaista duboka prijateljstva.
Zbog stalne jurnjave on nema vremena da sedi i da jede. Često jede usput dok juri sa jednog mesta na drugo. I kada sedi za stolom pojede obrok takvom brzinom dok drugi nisu ni predjelo završili. Sedenje i jedenje je za njih gubljenje vremena zato on guta nesažvakanu hranu samo da bi što pre završio. Mada mu probavni organi nisu preterano osetljivi zbog ovakvog načina ishrane u zrelim godinama može imati problema sa želucem i žučnom kesom. Odgovraju mu manji a česšći obroci. Voli da proba sve novo i egzotično. Obožava da stalno nešto gricka. I pored svega retko ima problema sa kilogramima jer je stalno aktivan mentalno i fizički.
Ovaj znak je pre svega sklon problemima sa disajnim organima. Zbog toga im je potrebno što više boravka na svežem vazduhu. Naravno da to znači da ne bi trebalo da puše ali oni baš vole da puše. Najčešće probaju da puše iz radoznalosti ali brzo postaju zavisnici. Drugi problem Blizanaca je njihov veoma osetljiv nervni sistem. Jako su nervozni i napeti a nekad skloni i ozbiljnijim mentalnim oboljenjima. Kažu da statiskički na psihijatrijskim odeljenjima ima najviše Blizanaca. Zato se Blizanci „vade“ da im pušenje prija jer ih smiruje. Umesto pušenja trebalo bi da praktikuju duboko disanje koje povoljno deluje na pluća ali i na njihov osetljiv nervni sistem. Boravak na suncu i u prirodi je takođe blagotvoran za ove ljude.

Pored pluća i nervnog sistemema, kosti i zglobovi, naročito ruku i ramena su njihova slaba tačka. Ukoliko imaju loš horoskop česti su lomovi i povrede ruku i ključne kosti. 

Mada nemaju preterano snažnu konstituciju ovim ljudima nije potrebno mnogo da bi ostali zdravi. Dovoljno je samo da žive umerenije. Potrebno je da se više odmaraju i da više spavaju. Ali da se razumemo, to nikako ne znači da Blizanci treba da se smire potpuno i da vode jednoličan i dosadan život. Naprotiv njima veoma prijaju promene. Dosada je za njih pogubna isto koliko i preterano iscrpljivanje stalnim aktivnostima. Osećaju se dobro kada menjaju posao, čak i zanimanje, kada stalno uče nešto novo, upoznaju nove ljude, putuju... Sve to ih čini večno mladima. Problem je samo u neumerenosti. Važno je da nauče da povremeno zastanu, odmore se i napune baterije. Isto tako je važno da nauče da budu odgovorni prema sebi i svom zdravlju.

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh