Zdravlje lava

zdravlje lava

Svaki astrološki znak sklon je određenim zdravstvenim tegobama o kojima govorimo u ovim našim tekstovima u isto vreme u rubrici "nega tela – zdravlje" pronaći ćete savete lekara za neke od tih problema i prevazilaženje istih.

Ovim znakom vlada Sunce koje mu daje obilje energije, snage i vitalnosti. Svojim toplim sjajem Sunce svoju decu nagradjuje i optimizmom, vedrinom, samopouzdanjem. Lavovi su retko podložni hroničnim bolestima pogotovo dok su mladi. U zrelijim godinama mogu imati kardiovskularnih problema. Uglavnom sve počinje sa visokim krvnim pritiskom koji ukoliko ne kontrolišu i ne leče može vremenom da dovede do ozbiljnijih problema sa srcem. Zbog loše cirkulacije javljaju se i problemi sa krvnim sudovima. Hronične zdravstvne tegobe u kasnijim godinama imaju Lavovi čije je Sunce u lošim aspektima a posebno sa Saturnom i Uranom. Osobe sa takvim horoskopom moraju da obrate pažnju na svoje zdravlje i da se redovno kontrolišu. Aspekti sa Uranom donose nagle probleme i tada je potrebno odmah i brzo reagovati.

Postoji i drugi tip Lavova a to su oni kojima je genetika odlična ali ne i način života. Lav je vatreni znak a vatreni znaci su skloni preterivanju i neumerenosti. Lavovi su gurmani. Vole da jedu obilno, ukusno i lepo. Za Lava mora sve najbolje: najbolja hrana, najbolji restorani, najbolja usluga... Sve do srednjih godina života ovaj znak nema problema sa kilogramima ali potom oni počinju polako da se talože. Vremenom, počinju i problemi sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom koji mogu biti uvod u ozbiljnije tegobe. Zbog svog optimizma i uverenja da njima ništa loše ne može da se dogodi umeju u početku da ignorišu simptome bolesti. Sve svoje zdravstvene tegobe Lavovi mogu otkloniti ili ih bar ublažiti promenom načina života. Zapravo, nekad je dovoljno samo da se odreknu preterivanja ali to je često lakše reći nego učiniti jer oni vole život, zabavu, muziku, kafanu... Lavovi vole puno da spavaju ali kad je dobar provod u pitanju ne mare za san.

Još jedan razlog što teže menjaju neke loše navike je i lenjost. Mnogi Lavovi su skloni lenjosti. Uostalom lav u prirodi od 24 sata 20 provodi u spavanju. Lavovi su veoma kreativni a za kreativnost je potrebno lenčarenje i maštanje ali nije loše da se ponekad pokrenu, razmrdaju i prihvate neke fizičke aktivnosti, zdravlja radi. I pored toga što su rado viđeni gosti na raznim zabavama, proslavama i društvenim dešavanjima retko preteruju u piću. U jelu da ali u piću ne. Ipak kako kažu Francuzi čaša dobrog crnog vina uz obrok mogla bi im pomoći da njihovo srce ostane zdravo. Pored problema sa srcem česti su problemi i sa kičmom i to posebno pate od problema sa gornjim delom leđa.

Sve u svemu,Lavovima ne bi trebalo da prdstavlja problem da budu i ostanu zdravi i vitalni i u poznim godina pod uslovom da pronađu pravu meru u svemu uključujući i ljubav i strast. Može srce da boli i zbog ljubavi svi to znamo.

 

 

 

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh