Uticaj tranzitnog Saturna na karijeru Novaka Djokovića

uticaj tranzitnog saturna na karijeru novaka djokovica
Poslednjih godinu dana se puno priča i piše o Novakovim porazima pa me je to navelo da malo zavirim u njegov horoskop. Ne znam njegovo vreme rođenja i zato ne mogu da odradim kompletnu analizu njegove natalne karte ali i sam datum rođenja je dovoljan da shvatim šta mu se trenutno dešava. Nadam se, da ću uspeti da vam to sa astrološkog stanovišta pojasnim a opet bez ulaženja u njegovu intimu.
Novak je rođen u znaku blizanca. Planeta Saturn nalazi se u znaku strelca od decembra 2014. godine. Tokom leta 2015. Saturn se na kratko vratio u znak škorpije da bi od septembra 2015. ustalio svoj boravak u strelcu. Od tada zagorčava život osobama rođenim u tom znaku ali i u znaku device, riba i blizanaca. Saturn je planeta discipline, rada, reda i odgovornosti. On donosi probleme, obaveze i ograničenja a sve u želji da osoba pod njegovim uticajem postane zrelija, odgovornija, strpljivija....da nauči da prihvata probleme i da ih rešava. Astrolozi Saturna zovu velikim učiteljem jer se njegove lekcije nikada ne zaboravljaju. Što je osoba starija i odgovornija to lakše podnosi Saturnove lekcije. Saturn je planeta starih i zato mladi koji imaju još mnogo toga da uče i još mnogo iskustava da steknu najviše trpe zbog njegovog uticaja. Prema ljudima u zrelijim godinama, uglavnom posle četredesete, zna da bude veoma milostiv, pod uslovom da su to zaslužili. Jupiter vam može doneti nezasluženu nagradu ili sreću kao što je dobitak na lutriji ali od Saturna možete da očekujete samo ono što ste dobro zaslužili.
Da se sada vratim na Novakov horoskop. Saturn iz strelca pravi opoziciju sa Novakovim znakom blizanaca i time snažno utiče na ono što se dešava u Novakovom životu. Uticaj Saturna u Novakovom slučaju je još jači jer je Saturn u Novakovom horoskopu baš u znaku strelca. Saturn je od Novakovog rođenja do danas napravio pun krug i tokom ovog leta se vratio na poziciju koju ima u njegovom natalnom horoskopu. To je u astrologiji jako važno jer se time završava jedan ciklus u njegovom životu i počinje novi. Novak je mlad čovek i ma koliko radan i odgovaran bio svakako ima još mnogo toga da uči, ujedno kao sportista je već u zrelim godinama i polako se približava zalasku karijere. Nekoliko Novakovih izjava u prethodnom periodu je upravo potvrdilo koliko je snažan uticaj Saturna u njegovom horoskopu, odnosnu životu. Jedna od njih je da mora da odredi šta je za njega sada najvažnije. Saturn od njega traži da „podvuče crtu“ i da vidi šta će dalje. Završava se jedan period u njegovom životu i počinje drugi i zato je pravo vreme da malo zastane i razmisli o svemu a potom napravi nove planove. Kada ne želite da zastanete Saturn donosi bolest. Mnogi se pitaju odakle sad odjednom ta povreda. Ona svakako nije odjednom, sigurna sam po njegovom horoskopu da on duže vreme ima probleme koje je možda ignorisao. Blizanci vladaju gornjim delom kičme: ramena, ključne kosti, ruke... problem koji upravo sada muči Novaka. Saturn u horoskopu inače vlada koštanim sistemom a kod Novaka je u znaku strelca tako da treba da pripazi i na krsni deo kičme i kukove. Savremeni sport je na žalost postao kao borba gladijatora koja sportiste iscrpljuje i psihički i fizički toliko da i po prestanku sportske karijere mnogi od njih imaju velike zdravstvene tegobe. Novak je za razliku od drugih tenisera do sada uspevao da izbegne teže povrede ali je skoro izjavio da je previše naprezao svoje telo i da počinje da plaća danak tome. Saturn mu u ovom periodu poručuje da troši više energije nego što ima, da troši svoje telo koje više ne stiže da se obnovi i da mora nešto da promeni. Čak mu je i bivši trener reprezentacije poručio da je vreme da smanji broj turnira, da ne juri prvo mesto već Grand Slam turnire kao što radi Federer.
Život je pun uspona i padova ni sportisti nisu imuni na to. I veliki Federer je imao svoju krizu, sećam se kada je plakao pošto je u finalu Melburna izgubio od Nadala. Posle je izjavio da je mislio da više ni jedan turnir neće osvojiti a ove godine u poznim sportskim godinama uze dva Grand Slam-a. I Novakov trener Agasi je u u trenutku krize pao na 144. mesto da bi potom uspeo da se vrati i da ponovo bude prvi. Nadal do Rolan Garosa ove godine, tri godine nije osvojio ni jedan turnir. Marej ima katastrofalnu godinu.
Sigurna sam da Novaka pored njegovih zdravstvenih i sportskih problema muče i porodični problemi. Saturn je neumoljiv on vam često servira sve odjednom. Sve ono što ste dugo gurali pod tepih sada isplivava na površinu, svaki problem je tu ogoljen do srži. Lekcije Saturna su naveće i najvažnije ali i najteže.
Da Saturn ume da nagradi dokaz je i to što je Novak postao otac dva puta tokom njegovog tranzita kroz znak strelca. Deca su velika radost ali i velika odgovornost, baš sve u stilu Saturna.
Kao astrolog želim da apelujem na sve Novakove kritičare da imaju razumevanja za njega jer zaista prolazi kroz težak period. Uostalom ako mi ne verujete pitajte sve mlađe osobe (a i starije koji ne žele da odrastu) rođene u znaku strelca, blizanca, device i riba kroz kakve su tegobe prolazile i još uvek prolaze.
Nikola Pilić je prokomentarisao da nije čudo što je Novak u krizi zato što je individualni sport teži od kolektivnog jer individualni sportista trenira sam podvrgavajući se vojničkoj disciplini. Upravo ta disciplina i rutina treninga i dovode do zasićenja i kriza. Mislim da to što ne razumemo Novaka je deo našeg mentaliteta. Neko je rekao da mi ne volimo uspeh i da svakoga uspešnijeg i boljeg od nas želimo da unizimo kao da je on kriv za naše neuspehe. Koje neuspešan, neće uspeti čak i ako onaj kome zavidi propadne. Za uspeh su potrebni talenat, rad i sreća ili ih imate ili ne. Skoro sam pročitala izjavu jednog arapskog filozofa da mali narodi svoje uspešne ljude omalovažavaju i vuku na dno dok im se na zapadu dive i trude se da im pomognu da budu još uspešni I bolji i zato su oni moćni i veliki a mali i dalje ostaju mali. Novak je učinio više za Srbiju od svih naših ambasadora, sebi je time nanosio štetu i mnogi ga ne vole zato što je Srbin. Da je promenio državljanstvo kao što su neki učinili bilo bi mu lakše. Zašto ga mi onda stalno pljujemo. Pouzdano znam da mnogi Srbi navijaju protiv njega kada igra. Kada ne igra za reprezantaciju odmah ga satanizujemo. Pratim tenis odavno i znam da ni Federer ne igra za Švajcarsku kada to njemu ne odgovara. Ove godine Nadal nije igrao za Španiju jer nije hteo da rizikuje povredu kolena. Kada je Čilić pre par godina igrao u finalu Us opena Hrvati su izjavili da je to veliki uspeh za tako malu zemlju da svakih 15 godina imaju finalistu Grand Slam-a( pre toga je to bio G.Ivanišević) a mi omalovažavamo čoveka koji ih je osvojio 12. Kada sam u nekoj polemici pitala jednog Novakovog kritičara malo li je 12 GS titula koje je osvojio on je rekao da je to super ali da Novak može više. Kako to mi znamo koliko on može kad nismo ni u njegovom telu ni u njegovoj glavi.
Ne mogu Novakove pobede niti pobede i uspesi drugih sportista da izbrišu sve naše gluposti, zablude i poraze. Proći če ovaj uticaj Saturna i ovaj težak period za Novaka. Od 20. Decembra ove godine Saturn ulazi u znak jarca pa će odahnuti strelčevi, blizanci, ribe i device.
Nanizaće Novak još pobeda i osvojiti još trofeja a mi šta će biti s nama?

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh