Zdravlje strelca

zdravlje strelca

Svaki astrološki znak sklon je određenim zdravstvenim tegobama o kojima govorimo u ovim našim tekstovima u isto vreme u rubrici "nega tela – zdravlje" pronaći ćete savete lekara za neke od tih problema i prevazilaženje istih.

Ovo su uglavnom zdravi ljudi, jakog kova. Ukoliko im horoskop nije izrazito loš biće solidnog zdravlja i u poznijim godinama. Za njihovo dobro zdravlje zaslužna je genetika, njihov vladar Jupiter i neiscrpni optimizam koji im pomaže da prebrode i najveće tegobe. Doduše, njihov optimizam je često preteran zbog čega neozbiljno shvataju svoje probleme i ne idu na vreme lekaru ili se ne pridržavaju uputstava koje im je on dao. Lepo je što veruju da će sve biti dobro ali treba da se trude da tako i bude.
Urođeni optimizam, veselost i bezbrižnost ovim ljudima pomažu da se lako izbore sa stresom, velikom boljkom današnjice. Ukoliko ne može da reši problem, Strelac će se truditi da o njemu i ne razmišlja, jer šta može da postigne brigom i nerviranjem osim da se oseća loše ili razboli, kad rešenja već nema. On se ne opterećuje prošlošću, šta je bilo, bilo je i tu ništa ne može da se promeni, radije voli da „kuje“ planove za budućnost a planova uvek ima u izobilju. Čak i kada im starost zakuca na vrata oni ne prestaju da sanjaju i planiraju. Njihovo telo je možda staro ali im je duh je večito mlad.
Za mnoge svoje, zdravstvene tegobe, Strelac je uglavnom sam kriv. Oni su veliki gurmani i zato su u srednjim godinama skloni gojaznosti. Goje se najviše u predelu butina i kukova. Obožavaju brzu hranu: pice, sendviče, pljeskavice, hamburgere... Vole oni i slatkiše ali i čašicu dobrog pića. Ništa ne bi bilo strašno kada bi u tim „grešnim“ zadovoljstvima samo ponekad uživali ali Strelac je kao i ostala dva vatrena znaka sklon neumerenosti. I onda kada nezdrava ishrana i ponašanje počinju da uzimaju danak Strelcu je teško da se odrekne svojih užitaka jer on ne voli disciplinu i odricanje čak i kad je zdravlje u pitanju.  Poseduje veliku količinu energije ali često troši više nego što ima jer je stalno u potrazi za novim doživljajima i novim avanturama zbog čega svoje telo dovodi do granica iscrpljenosti. 
Dok su mladi Strelčevi veoma vole sport i mnogo dobrih sportista je rođeno u ovom znaku. U zrelim godinama najviše voli da posmatra sportske prenose na tv-u, iz udobne fotelje. Loša ishrana i pasivnost u kasnijim godinama dovode do narušavanja zdravlja. Pored sporta Strelac obožava prirodu i životinje. Mogu dugo da pešače ali ne vole previše organizovane planinarske ture jer oni uvek imaju neke svoje puteve koje slede i ne vole da im neko određuje kuda da idu i šta da vide. Za njih je pešaćenje uživanje. Oni se inače, trude da uživaju u svemu što rade. Vole da zastanu i da se dive lepom pogledu ili da skrenu sa utabane staze da bi otkrili neke nove, neočekivane i zadivljujuće predele. Boravak u prirodi deluje veoma pozitivno na njihovo zdravlje i na telo i na psihu.
Strelac možda najviše od svega voli da putuje i to daleko, što dalje... Verovali ili ne ali putovanja su za Strelca vid terapije. Sa svakog putovanja se vraća jači, snažniji, preporođen.
Osetljivi delovi njegovog tela su probavni organi (nije ni čudo šta sve jedu) i to posebno gušterača, jetra i žučna kesa. Krsni deo kičme, kukovi i butne kosti su takođe njihova slaba tačka. Strelac je sklon veoma smelim avanturama u mladosti što može dovesti do nezgoda i nesreća pri čemu najpre stradaju baš kukovi i butna kost ili karlica. Arterije im takođe mogu stvarati probleme u starijem dobu i to je još jedan razlog da povedu računa o ishrani ali i da nastave da budu aktivni i u zrelijim godinama kako bi poboljšali cirkulaciju i sprečili probleme sa krvnim sudovima.
Kao što vidite za Strelca je tako malo potrebno da bi ostao zdrav i kada ostari samo da nastavi da bude fizički aktivan, da boravi puno u prirodi i pod otvorenim zvezdanim nebom i da umerenije jede. Ali svet je pun zavodljivih izazova, kako im odoleti, pitanje je sad?

Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh