Kratka astrološka prognoza za 2018. godinu

kratka prognoza za 2018
Da bi smo mogli da kažemo nekoj osobi šta je očekuje u određenoj godini potrebno je da znamo njen horoskop. Naš život ne zavisi samo od znaka u kom smo rođeni već i od rasporeda ostalih planeta po znacima i kućima i njihovih aspekata i narvno podznaka. Prognoze koje čitate u novinama su uopštene, svako će u njima nešto pronaći ali niko sve. Ta predviđanja su najtačnija za osobe koje imaju isti znak i podznak jer se ti horoskopi tako prave. Ipak prateći tranzite sporih planeta, Jupitera i Saturna možemo dosta toga reći nekome i bez poznavanja njegove natalne karte. Saturn donosi probleme i kada uđe u neki znak osobe rođene u tom znaku treba da se pripreme jer ih čeka težak period. Ne možemo tačno znati koja vrsta iskušenja ih očekuje bez poznavanja njihovog ličnog horoskopa ali sigurno znamo da im neće biti lako i koliko će to da traje. S druge strane Jupiter donosi ponovoljne prilike i srećne okolnosti koje valja pametno iskoristiti. Uran, Pluton i Neptun su daleke planete čiji je uticaj znantno manji. Postoje osobe na koje ove planete vrlo malo ili ni malo utiču. One su važnije za kolektivna i masovna dešavanja kao što su : prirodne kataklizme, revolucije, ratovi...
Saturn planeta discipline, odgovornosti i odricanja se posle skoro tri godine 20.decembra preselio iz znaka Strelca u znak Jarca. Strelčevi, Blizanci, Ribe i Device će konačno moći da odahnu. Čak i da im se ništa drugo ne dogodi prestanak dejstva Saturna će osetiti kao veliko olakšanje u svom životu. Saturn vlada znakom Jarca i zato će prema osobama u ovom znaku biti blagonakloniji nego prema Rakovima, Vagama i Ovnovima. Jarčevi su sve ono što Saturn od njih traži: vredni, organizovani, strpljivi, uporni... Čak i mlade osobe rođene u ovom znaku su vrlo ozbiljne i spremne da prihvate odgovornost na svoja pleća zbog toga je Saturn prema njima milostiviji. Naravno nešto teže biće mladim jarčevima od starijih jer oni uprkos svojoj zrelosti još uvek imaju mnogo toga da nauče. Jarčevi u zrelim godinama mogu da očekuju završetak planova i projekata, zaokruživanje započetih poslova i dostizanje kulminacije u karijeri i životu. Neće to proći lako i glatko ali na kraju će zaista biti zadovoljni. Ovan ne voli disciplinu i ograničenja a Saturn to baš od njega traži, da zastane, razmisli, planira, sačeka... Često će se ovnovi osećati kao da su u kavezu ograničeni i sputani zbog čega će biti nervozni i nezadovoljni a kako su veoma tvrdoglavi i teško im je da shvate da nešto ne može verovatno će napraviti i mnogo pogrešnih poteza. Vagama takođe neće biti lako jer je od kraja 2016 do oktobra ove godine Jupiter, planeta sreće i širenja bio u njihovom znaku. Taman su pomislili da za njih nema granica i prepreka kada se neočekivano pojavljuje Saturn sa njegovim pravilima, zahtevima i principima. Najgore će proći Vage koje su pobrale nezaslužene nagrade jer sad dolazi vreme da se sve postavi na mesto. Vaga je znak braka pa mnoge vage u ovom periodu mogu doživeti probleme u ljubavi i braku. Rakovi će imati problema u porodici ali će nevolje snaći i one koji se bave privatnim biznisom. Ovo su emotivne i osetljive osobe pa se uticaj Saturna najviše može odraziti na njihovo raspoloženje:seta, melanholija i nervoza. Rakovi mogu imati i problema sa zdravljem a najpre sa stomačnim tegobama. Najveći uticaj Saturna pretrpeće prve dekade ovih znakova.
Kardinalni znaci Jarac, Ovan, Rak i Vaga trpeće i negativan uticaj Urana iz znaka Ovna. Uran je oko sedam godina boravio u ovom znaku i polako se sprema da predje u znak Bika. Od 16.maja do 07.novembra Uran će na kratko ući u znak bika da bi se potom ponovo vratio u znak Ovna sve do 07.marta 2019.kada će konačno napustiti znak Ovna. Mada sam već rekla da dejstvo Urana mnogi ne osećaju on je najjači kada ulazi i kada izlazi iz nekog znaka. Uticaj Urana će najviše osetiti poslednja dekada kardinalnih znakova. Za Ovna će ovaj uticaj biti najteži ne samo zato što je Uran u znaku Ovna nego što ga Uran poziva na akciju koja treba da donese promene i Saturna koji sputava i koči. Zato će se pripadnici ovog znaka često osećati rastrzano tokom ove godine. Čak i poslovično miroljubiva Vaga će pod dejstvom Urana pokazati više nestrpljivosti i impulsivnosti dok će rak biti vrlo nervozan i nezadovoljan i bez jasne orijentacije šta da radi i kuda da krene.

kratka prognoza za 2018 2

Jupiter, planeta za koju se smatra da donosi sreću, obilje, veru i nadu u život, se početkom oktobra preselio u znak Škorpije. Škorpije će moći da očekuju ispunjenje želja i planova u narednom periodu. Posebno mogu očekivati poboljšanje situacije na finansijkom planu ali i u emotivnom životu. Za škorpije je ovo dobra godina za započinjanje poslova, učenje, putovanja i ljubav kao i za razvoj na ličnom i duhovnom planu. Škorpije će donekle osetiti negativan uticaj Urana koji od 16.maja do 07.novembra boravi u znaku bika i deluje posebno na prvu dekadu Škorpije. Uticaj Urana će stvarati nagle i neočikivane probleme i preokrete ipak Jupiter će sprečiti da ti uticaju budu katastrofalni i na kraju će se sve dobro završiti. Ribe mogu da sanjaju velike snove i maštaju o pravoj ljubavi jer pod dejstvom Jupitera iz Škorpije mnogi od tih snova mogu da se ostvare. Neptun u njihovom znaku samo još više rasplamsava njihovu maštu i kreativnost a Jupiter im pomaže da snove pretvore u javu. Najkompleksnija je situacija sa rakom koji trpi pomešane uticaje Saturna i Urana kao negativne i teške i trigon Jupitera iz škorpije koji mu pomaže da sve ovo preživi, tako da će zbog povoljnog delovanja Jupitera rak ipak najbolje proći od svih kardinalnih znakova.
Uran će na kratko ove godine od maja do novembra ući u znak Bika da bi se u njemu nastanio za duži period od marta 2019.godine. Za Bika je Uran posebno neprijatan jer je Uran vesnik promena a bik to najviše mrzi. On jednostavno ne podnosi da nešto menja, čak i ono što je loše. Bik je znak finansija i poslovanja pa Uran može najpre doneti promene na tom planu u početku negativne da bi Bika pokrenuo da napravi rezove i neke radikalnije poteze koji kasnije mogu doneti dobre rezultate. Opozicija Jupitera iz škorpije dovodi do preterivanja u uživanju a Bik to inače često čini posebno kada su hrana i piće u pitanju. Naravno sve se može završiti zdravstvenim tegobama. Zato dragi Bikovi trudite se da budete uzdržaniji i umereniji u konzumiranju životnih zadovoljstava.
Znak Lava je pod uticajem Severnog mesečevog čvora u tranzitu. Smatra se da je severni mesečev čvor dobar i da nam njegov uticaj donosi nagrade koje se često povezuju sa karmom. Pod uticajem Severnog mesečevog čvora Lavovi mogu očekivati ostvarenje svojih ambicija, uspehe, putovanja ali i susrete sa vrlo značajnim i uticajnim ljudima. Nekome Severni mesečev čvor može doneti i ljubav a sve u zavisnosti od natalnog horoskopa i karmičkih zasluga. S druge strane Južni mesečev čvor je znaku Vodolije i on je suprotnost Severnom čvoru zato donosi probleme i gubitke, nevolje i naplatu karmičkih dogova naročito kod mladjih pripadnika ovog znaka. Vodolijama će donekle pomoći povoljan uticaj Urana, njihovog vladara iz Ovna da prevladaju teškoće koje mu može doneti uticaj jJužnog čvora. Pomoć Urana stiže neočekivano, kad se najmanje nadate ali važno je da pomogne. Od 26.juna do 27.avgusta Mars će se kretati u retrogradnom hodu kroz ovaj znak. Mars je planeta akcije i zato je za sve Vodolije jako važno da se dobro organizuju, isplaniraju svoje obaveze i odrede prioritete da ne bi bilo pogrešnih poteza, praznog hoda i neispunjenih obaveza.
Venera će biti retrogradna u znaku Škorpije od 5 do31. oktobra, potom ulazi u Vagu u kojoj će se takođe kretati retrogradno do 16. novembra. Venera je planeta ljubavi, zadovoljstva, uživanja i tokom retrogradnog hoda se problemi mogu javiti baš u ovim oblastima. U ljubavi se javljaju neke osobe koje smo ostavili iza sebe, otvaraju se stare rane i nerešene situacije a sve u cilju da se sa njima konačno suočimo i razrešimo ih. Škorpijama je savet da iskoristite uticaj Jupitera u svom znaku da na pravi način raščiste s prošlošću a vagama da ne vagaju previše već da pogledaju istini u oči.
Blizanci, Strelac i Devica će se osećati bolje samo zbog toga što ih je Saturn napustio. Sada je prilika da se saberu, zaleče rane, analiziraju stečena iskustva i krenu dalje. Devicama će možda biti najbolje od ova tri znaka jer i na nju deluje povoljno Jupiter iz Škorpije a i Saturn iz Jarca pravi trigon sa ovim znakom tako da oni zaista mogu da postave prave temelje ove godine za neke krupnije i dugoročnije planove.
I na kraju dragi moji planete upućuju i usmeravaju ali kako ćemo iskoristiti njihovo delovanje zavisi najviše od nas samih.

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh