Ovan

Ovan
Ovan je znak vatre a vatra svojom toplotom greje isto kao što vatreni znaci mogu da zagreju i najhladnija srca. Vatra donosi svetlost koja osvetljava i najtamnije kutke naše duše. Vatreni znaci vraćaju veru i nadu u život. Ovan će vas svojim ogromnim optimizmom uveriti da morate da se borite i da idete napred i da ćete sigurno pobediti. Kao i druga dva vatrena znaka i ovo su iskrene, poštene, ponosne i otvorene osobe. Često su i previše direktni i netaktični. Diplomatija definitivno nije njihova jača strana. Vredni su i preduzimljivi ali ne trpe da im se naređuje i ne vole autoritete, mada sami obožavaju da zapovedaju.

Astrološka godina počinje znakom ovna u vreme prolećne ravnodnevnice. I kao što se život budi u proleće tako i u ovim ljudima buja život i životna radost. Puni su energije, snage, poleta i elana koje neštedimice troše jer su stalno u potrazi za novim uzbuđenjima i iskušenjima. Često ne znaju za predah i čim ostvare jedan cilj odmah kreću u novu akciju. Ovan je prvi znak u horoskopu pa je potpuno normalno da uvek i u svemu želi da bude prvi. On je radoznao, pionir, istraživač, avanturista. Hrabar je, preduzimljiv, odlučan i siguran u sebe. Mana im je što su veoma nestrpljivi i ne umeju da zastanu, sačekaju, planiraju. Odluke donose naglo bez mnogo razmišljanja zbog čega prave dosta grešaka. Ovo je znak koji ne uči na iskustvu. Ma koliko puta  pogrešio, ponovo će pokušati uveren da će ovog puta sigurno uspeti. Brzo i lako se nečim oduševi ali mu sve i brzo dosadi. Zato bi za njega mogli da kažemo:“Mnogo hteo, mnogo započeo...“ ali malo šta priveo kraju. Upornost i strpljenje nisu osobine koje krase ovaj znak. On je trkač na kratke staze mada ima energije i snage da istrči maraton ali ne ume da je rasporedi, da planira i da istraje. U stalnoj potrazi za novim poduhvatima Ovan se ne osvrće na ono što je ostvario zbog čega često i nije svestan koliko je toga postigao što  može učiniti da se oseća nezadovoljno i nedovoljno ispunjeno. Zato dragi Ovnovi pre nego što krenete u novi osvajački pohod zastanite na trenutak da uživate u pobedi koju ste izvojevali. Možda ćete tako shvatiti da već imate sve ono za čim neumorno tragate.

ovan 1

Ovan voli izazove. Sve što je lako prepustite drugima njemu ostavite ono najteže. Ukoliko želite da on nešto uradi nemojte ga u to ubeđivati samo mu recite da mislite da on to ne može jer je to suviše teško za njega i on će se svim silama potruditi da vas ubedi u suprotno.

Niko nije savršen pa ni Ovan. Vatra zna da opeče ako joj se neoprezno, previše približite. Tako i pripadnici ovog znaka mogu da budu netolerantni, tvrdoglavi i impulsivni. Lako planu i lako se naljute ali nisu zlopamtila. Dok Škorpija osvetu smišlja dugo i sa uživanjem Ovan reaguje u afektu. Mada se posle provale besa često kaje nije mu lako da kontroliše svoj neobuzdani temperament. Sa teškim aspektima Marsa, posebno prema Saturnu i Uranu mogu da budu agresivni, skloni svađama i tučama.

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh