bik
Kad god se spomene Bik, horoskopski znak, ja se setim bika Ferdinanda iz istoimenog crtanog filma. Ferdinand nije hteo da učestvuje u koridi on je samo želeo da sedi na livadi,  ispod drveta i miriše cveće. I zaista astrološki bik u mnogome podseća na Ferdinanda. Obožava da sedi, da ne radi i da uživa. Ume da se prepusti svim životnim zadovoljstvima: dobroj hrani, piću, muzici, ljubavi... On  ima veoma dobro razvijena sva čula i  koristi ih za ono najlepše, za uživanje. Bikovi vole prirodi jer su rodjeni kada priroda buja i uvek maštaju o nekoj svojoj kućici u cveću. Ovo su mirni ljudi koji izbegavaju kavgu. Teško ih je naljutiti jer su smireni i trpeljivi ali kada se to dogodi onada su pravi razjareni bikovi. Kako se teško ljute tako i teško praštaju. Bikovi su u svemu usporeni i tromi. Treba im mnogo vremena da donesu odluku a još više da se pokrenu i da je sprovedu ali zato kad  nešto počnu nikad ne odustaju. Veoma su uporni i istrajni u svemu što rade. Oni su odgovorni i pouzdani. Bik je znak zemlje a zemlja je čvrsta i stabilna a takav je i bik i na njega se zaista  možete osloniti.  

Mada je veoma racionalan kao svi zemljani znaci on nije lišen mašte i kreativnosti. Bik je veoma talentovan za umetnost, za slikarstvo i muziku a pre svega za vajarstvo. Zbog  izuzetnog čula dodira prija mu osećaj koji mu pruža glina dok je dodiruje. On  uživa da rukama oblikuje materiju. Ne znam da li mu zbog toga prija dodir novca ali bikovi  ne samo da vole novac nego vole i da broje pare. Njegova ljubav prema novcu je razlog što radije biraju neku sigurniju profesiju nego što je umetnost, profesiju koja im može doneti  materijalnu stabilnost.  Bik voli udobnost i luksuz a za to mu je potreban novac. Voli i skupe poklone, imajte to na umu kad mu nešto darujete. Pošto je talentovan za profesije u oblasti ekonomije a pre svega za bankarstvo često uspeva da sebi obezbedi život kakav želi. 

Mada je materijalan bik ne može da živi bez ljubavi. Bez nje vene i pati. Bez ljubavi za njega život nema nikakav smisao. Ukoliko mu emotivni život nije ispunjen biće tužan i  depresivan. On ne pokazuje previše otvoreno emocije. Mada su stidljivi, zatvoreni, više okrenuti  sebi, unutra, oni su veoma emotivni, senzualni i nežni a njihova ljubav je duboka i  postojana. Kao što je zemlja u svojoj dubini  topla i plodna takav je i bik. Porodica mu je takođe, veoma  bitna. Uložiće veliki napor da stvori a potom i da očuva svoju porodicu.

Bik ne voli promene. Kad bi mogao da zadrži sve onako kako jeste bio bi najsrećniji. Ne voli promene ni u svom ličnom životu a ni u društvu. On  voli stabilnost i sigurnost a promene unose neizvesnost koja njemu nikako ne prija. Bik može celog života da kupuje u istoj prodavnici i kod istog prodavca na pijaci ili da stalno ide u isto mesto na letovanje. Ukoliko pospremate sobu nekom biku trudite se da sve stvari vratite na mesto onako kako su bile. Veoma  će se naljutiti ako mu nešto pomerite i ne bude onako kako je oduvek stajalo.

Bikovi su konzervativni, ponekad dogmatični, tvrdoglavi, skloni su melanholiji i pesimizmu.

Niži tip bikova a to su oni kod kojih su mane izraženije od vrlina je veoma okrenut materijalnom. Skloni su gomilanju novca i stvari. To im daje osećaj sigurnsoti. Često se ne odriču stvari koje su izgubile svoju funkciju i vrednost, koje su stare i nepotrebne al znate ono: “Neka možda će zatrebati“. Taj strah za budućnost i potreba da se osiguraju i da zarade što više novca od nekih bikova stvara pohlepne i gramzive osobe ali i škrtice. Bik je rođen da u ovom životu ovlada materijom ali se nekada dogodi da materija postane njegov gospodar.

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh