U susret retrogradnom Marsu

u susret retr0gradnom marsu
Od 26.juna do 27. avgusta planeta Mars će se kretati retrogradno. Posmatrano sa zemlje izgledaće u ovom periodu da se Mars kreće unazad. Naravno da se on i dalje kreće napred po svojoj ustaljenoj putanji a ovo retrogradno kretanje koje uočavamo na Zemlji zapravo je optička varka. Makar i varka, ona utiče na ljudski rod i to pre svega na psihološkom nivou. Da se razumemo, retrogradno kretanje planeta kao što su Merkur, Venera i Mars neće doneti nikakve značajnije promene u životu izuzev ako u to nisu umešani tranziti Jupitera i Saturna ili neki aspetki progresivnih i planeta u dirkcijama ali može doneti malo pometnje i nereda u vaše svakodnevne aktivnost a da biste se sa tim izborili potrebno je samo više reda i organizacije.
Čemu nas to zapravo uči retrogradni Mars i na šta nas primorava?
Pre svega da zastanemo i osvrnemo se unazad da vidimo šta smo ostavili iza sebe. Mars je sklon da lako odustaje, sve mu brzo dosadi i zato često za sobom ostavlja gomilu nezavršenih poslova. Sada je pravi trenutak da sve to sredi i uredi završi sve što može, popravi i ispravi što se da popraviti. Mogu se javiti i neki poslovi za koje mislimo da su propali a koji se odjednom, niotkuda pojavljuju ili nam se može javiti želja da se ponovo bavimo nekim stvarima od kojih smo odavno odustali. Kako god, sa retrogradnim Marsom potrebno je „baciti pogled unazad“ na svoje postupke i dela da bi smo raščistili krš iz prošlosti kako bismo krenuli napred u nove pobede.
Tokom period retrogradnog Marsa potrebno je da budemo organizovaniji. Mnogi tada prihvataju više obaveza nego što mogu da odrade, rasipaju energiju na sve strane. Zato je važno odrediti prioritete, odvojiti ono što je bitno i tome se prvo posvetiti.
Isto tako tokom perioda Marsovog kretanja unatrag treba biti koncentrisan, izoštriti fokus prilikom delanja da nam ne promakne ono što je zaista važno. Da bismo sve što treba odradili dobro moramo biti pažljivi i usredsređeni na ono što radimo.
I na kraju s obzirom da se radi o planeti koja je sklona impulsivnom ponašanju, naglim i nepromišljenim reakcijama potrebno je više samokontrole. Pogotovo što se Mars nalazi u znaku Vodolije koja je sklona ekstremima. Od 14. do 27. avgusta Mars će u svom hodu unazad prolaziti kroz znak jarca koji je promišljeniji, mirniji i poslušniji što će smiriti donekle neobuzdanu silu Marsa.
Psihološki je najteže kretanje Marsa retrogradno za znak Ovna, kojim Mars vlada. Mars  je odučan, hrabar, preduzimljiv i kao takav on prirodno uvek teži napred ka nekom svom cilju retko se osvrćući iza sebe. Ni Vodolijjama neće biti lako dok se Mars vraća unazad u njihovom znaku jer je i vodolija kao i ovan zagledana u budućnost a ne u prošlost. Usmerena ka novim saznanjima i otkrićima a ne prebiranju po starinama. Tvrdoglava i nervozna po prirodi moraće da upregne svoje snage da zadrži samokontrolu nad sobom.
Ipak, nemojte se plašiti retrogradnog hoda Marsa on vam može pomoći da sagledate svoje psotupke u prošlosti kako biste bolje isplanirali buduće akcije, ujedno vas može naučiti da se samokontrolom može mnogo postići.

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh