Vaga

vaga
Lepa, elegantna, prefinjena, reči su kojima najčešće opisujemo Vagu. Kulturne su ljubazne, lepih manira i uvek ukusno i sa stilom obučene. Za njih su lepota, sklad i harmonija smisao života. Umeju da se ponašaju u svakoj situaciji, znaju kako se treba ophoditi sa ljudima, umeju da upotrebe pravu reč u pravom trenutku a svojom umerenošću i šarmom umire i najljućeg neprijatelja. Sa urođenim osećajem za takt i diplomatiju rođene su upravo za poslove u diplomatiji, posredovanju ili odnosima sa javnošću. Ne vole prepirke, rasprave i svađe. Njihov sluh je vema ostljiv i ne podnose povišene tonove i buku a njihova duša psovke i ružne reči.
Simbol ovog znaka su terazije, kantar ili vaga a njihova nasušna potreba je da tasove svoje vage dovedu u ravnotežu, samim tim i svoj život.
Lepota i umetnost uglavnom idu zajedno i zato su Vage veliki poštovaoci umetnosti a neretko i stvaraoci vrednih umetničkih dela jer su veoma maštovite i kreativne. Za muziku i slikarstvo su posebno nadarene.
Za ove ljude se može reći da vole sve što je lepo: lepu odeću, nakit, stan, komforan i udoban život. Veliki su gurmani a posebnu sklonost pokazuju prema slatkišima. Jednom rečju pravi su hedonisti.
Ljubav je smisao života svim ljudima ali Vage su zaljubljene u ljubav. Bez ljubavi jednostavno ne funkcionišu. One ne razumeju osobe koje vole da žive same. Njima je potreban partner sa kojim mogu da dele sve i dobro i loše. Vaga vlada sedmom kućom horoskopa, kućom braka i zato se ovaj znak uzima kao sinonim za brak. Na žalost ni one nisu pošteđene loših izbora i bez obzira što je brak za njih svetinja, razvodi se i njima događaju.
Vaga je veoma društvena. Ima potrebu da je stalno okružena ljudima i uglavnom vodi bogat društveni život. Obožava koncerte, izložbe, prijeme ali i sva zbivanja na kojima može biti viđena i zapažena.
Još jedna vredna osobina krasi ove ljude a to je pravdoljubivost, zbog toga se ove osobe često sreću u poslovima vezanim za pravo i pravosuđe. Objektivne su i sposobne da probleme pravne prirode sagledaju realno i potpuno, sa oba kraja. Vage ne vole svađu ali su uvek spremne za miran i kulturan dijalog. Znaju da budu vrlo vešte i uporne u diskusijama sve dok protivnika ne ubede da su u pravu.
Kada je reč o manama ni one nisu imune na njih. Možda najpoznatija njihova mana je kolebljivost. Ta osobina ih sprečava da donose odluke i da reaguju pravovremeno. Taman kad tas njihove vage pretegne na jednu stranu ka jednom rešenju oni ugledaju ili otkriju nešto drugo što ih odvuče na drugu stranu i tako u nedogled. Poznato je da su žene neodlučne kada je kupovina u pitanju ali žene Vage su u tome nenadmašne. I kad obiđu sve prodavnice i konačno se opredele za nešto na kraju ipak nisu sigurne da li su napravile pravi izbor. Njihova želja da po svaku cenu izbegavaju svađe često dovodi do toga da idu linijom manjeg otpora i pristaju na stvari koje ne bi trebalo i koje im ne odgovaraju. Još jedna mana može njima lično da predstavlja veliki problem a to je njihova želja da se svima dopadnu i da svi o njima imaju lepo mišljenje, zbog toga se mnogi pripadnici ovog znaka trude da budu nešto što nisu ili da potiskuju ono što stvarno žele. Ovo je znak čuven po svojoj miroljubivosti ali kako je opozicija od Ovna nađe se i poneko vrlo agresivan među njima. Vole novac, položaj, ugled i status pa se neke od njih pretvore u snobove kojima je forma važnija od suštine. Važnije im je ko je ko nego kakav je ko.
I da zaključimo, ukoliko želite lepo vaspitanog, finog, otmenog i odmerenog prijatelja ili partnera, potražite Vagu.

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh