Saturn u Vodoliji

Saturn u vodoliji
Posle više od dve godine Saturn je iz znaka Jarca prešao u znak vodolije i tu će biti sve do 1.jula kada se ponovo vraća u znak Jarca u kom će ostati do 17. decembra ove godine da bi se potom konačno nastanio u Vodiliji sve do marta 2023. godine.

Šta će nam Saturn u Vodoliji doneti? Svakako njegov najjači uticaj osetiće osobe rođene u znaku ili podznaku Vodolije.

Saturn je planeta discipline, odgovornosti, ambicije... On iskušava našu spremnost za rad, požrtvovanost, strpljenje i poslušnost. Otuda Saturn najviše muke zadaje mlađoj populaciji koja još nije dovoljno zrela i koja se opire pravilima, obavezama, rutini... Saturn zna da kažnjava, nekad vrlo surovo. U astrologiji ga zovemo velikim učiteljem jer se njegove lekcije ne zaboravljaju. Zato će mladi morati da se trude i rade ali i nauče da budu uporni, disciplinovani i strpljivi. Vodolije su često nepredvidive i neposlušne i upravo će im kruta disciplina teško pasti. Ali što se više opirete Saturnu on jače priteže. Jedino rešenje je povinovati se njegovim zahtevima i njegovoj volji. Ova planeta vlada starijom populacijom pa će njima svakako biti lakše u narednim godinama. Stariji su savladali svoje životne lekcije i sada mogu da očekuju nagrade. Kako zna da bude veoma strog Saturn ume da nagradi svakog ko je nagradu zaslužio. Za ljude u srednjim godinama i starije ovo je vreme žetve. Dugogodišnji napor i trud koji su ulagali u privatnom i poslovnom životu može biti krunisan uspehom. Konačno dolazi njihovo vreme. Starije osobe rođene u znaku ili podznaku Vodolije treba da obrate pažnju na svoje zdravlje dok traje ovaj hod Saturna kroz njihov znak i to pre svega na cirkulaciju i krvne sudove ali i na kolena, listove...
Kako je Saturn suvladar znaka Vodolije on je i dosta blagonaklon prema pripadnicima ovog znaka. Tako da drage moje Vodolije ako se budete pridržavale rada, reda i discipline možete očekivati da i pored problema i napora na kraju ovog perioda izađete kao pobednici. Za osobe sa podznakom u Vodoliji počinje novi ciklus života. Da biste u taj ciklus ušli spremno morate prvo da se otarasite balasta prošlosti. Razmislite o svom životu. Sve što je staro, što vas sputava i što više nije dobro za vas ostavite iza sebe i napravite planove za budućnost. Posao kojim niste zadovoljni,veza koja vas ograničava, prijatelji sa kojima više ne osećate povezanost, sve treba preispitati u godinama dok je Saturn u vašem znaku.
Vodolija je znak slobode a Saturn ograničenja pa će se mnoge Vodolije u narednom periodu osećati sputano, kao da im je neko podsekao krila. Saturn je odgovornost a prava sloboda se stiče tek kada se izgradi odgovornost. Vodolije krasi velika inteligencija. Ulaskom Saturna u vaš znak steći ćete vama neophodnu mentalnu disciplinu čime će vaše ideje postati konstruktivne i praktične.
Naredni period nije lak. Pun je prepreka i izazova pogotovo za tako napredne i slobodoumne ljude kao što ste vi. Da bi ste ga uspešno prebrodili prihvatite ograničenja koja Saturn donosi. Otarasite se svog balasta koji vas muči, svega dotrajalog i zarđalog u životu što vas samo nepotrebno opterećuje. Budite odgovorni, vredni i strpljivi. Možda ćete iz ovog perioda izaći ranjeni, naročito vi koji ste još jako mladi ali svakako jači, zreliji i mudriji.
Dok je Saturn u Vodoliji ni Lavovima neće biti lako ali ni Bikovima, ni Škorpijama. Kako će se boravak Saturna u Vodoliji odraziti na pripadnike ovih znakova zavisi od položaja njihovog natalnog Saturna, odnosno u kojoj kući i u kom znaku se nalazi Saturn u njihovom horoskopu. Savet koji važi za Vodolije važi i za vas. Proanalizirajte svoj život. Obratite pažnju na greške, propuste, nedostatke i počnite polako da ih ispravljate. Upornost, odgovornost i strpljenje lek su za sve probleme u ovom peridou. Za Vage, Blizance, Strelčeve i Ovnove ulazak Saturna u Vodoliju može značiti ostvarenje planova na kojima su dugo radili i dugo čekali.

Šta Saturn u Vodoliji donosi na globalnom planu?

Vodolija je znak savremene tehnike i tehologije, elektronike, kompjutera, robotike i svih modernih sredstava komunikacije. Zbog toga možemo očekivati veliki rast i razvoj kompanija koje se bave ovim sektorom privrede i njihovu dominaciju na svetskom tržištu. Možda neće doći do nekih novih izuma ali će se već postojeći usavršavati i uvoditi u široku primenu. Sve veće ukidanja gotovog novca i uvođenje elektronskog plaćanja u velikom delu sveta. Kao i širenje upotrebe virtuelnog, elektronskog novca. Vodolija je društvena ali će Saturn doneti razočaranja nekim vodolijama što se prijateljstva tiče. Druženje putem društvenih mreža se sve više širi a živih kontakata je sve manje što će neminovno dovesti do sve veće otuđenosti među ljudima. Osim ukoliko ne izvučemo neku pouku iz ove situacije sa koronom. Ovaj znak odlikuje i velika humanost pa će u svetu svakako početi da raste osećaj i potreba za nekim humanijim i drugačijim svetom. Vodolija je znak intelekta i njena humanost je više menatalne nogo emotivne prirode. Da li će to biti bolje ili gore za čovečanstvo pokazaće vreme. Ekologija je takođe pod vladavinom ovog znaka pa će i boraca za zaštitu prirode a posebno za čistiji vazduh biti sve više. Već sam rekla da je Vodolija slobodarski znak a Saturn donosi ograničenja. Nadam se da se Orvelova predviđanja ipak neće ostvariti.
I ono najvažnije nadam se da će Saturn u Vodoliji iznedriti neke blistave umove pri tom dovoljno odgovorne i mudre da ovaj svet učine boljim i lepšim mestom za život.

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh