Retrogradan Merkur u 2021.

retrogradni merkur 1
Merkur je ponovo krenuo retrogradnim hodom u znaku Vodolije. Njegov hod u nazad trajaće do 21. februara.

Već smo pisali o retrogradnom Merkuru a ovde ćemo vas podsetiti šta to zapravo znači i šta možete da očekujete u ovom periodu. Merkur uparavlja oblastima kao što su školstvo, saobraćaj, telekomunikacije, novinarstvo, administrativni poslovi... On može zadati najviše glavobolja ljudima koji rade u oblastima kojima on vlada. Za vreme retrogradnog hoda Merkura ne treba počinjati nove poslove, potpisivati ugovore ili sklapati važne dogovore. Tada zapravo treba završavati započete poslove, platiti neplaćene račune i putovati na mesta na kojima ste već bili. U protivnom može doći do kašnjenja, zastoja i otkazivanja putovanja ili raznih manjih neugodnosti na putovanjima.
Kada se Merkur kreće retrogradno to je dobar period za razmišljanje, meditaciju, molitvu, okretanje ka unutra, od spoljneg sveta ka nama samima.  

Pre nego što započnem priču o retrogradnom Merkuru osvrnula bih se još jednom na proteklu godinu. Svake godine Merkur je retrogradan prosečno tri puta. Tu su još i planete od Jupitera do Plutona koje su retrogradne jednom godišnje ali u protekloj godini su pored ovih planeta retrogradni bili i Venera i Mars. Neobičan skup planeta koje nas vuku u prošlost da osvetlimo sve što nismo dobro odradili, gde smo grešili i šta nismo završili. Da li smo kao čovečanstvo naučili lekciju i duhove prošlosti vratili u bocu ostaje da vidimo u narednim godinama.

Šta tačno možemo da očekujemo od retrogradnog Merkura zavisi od znaka u kom se kreće i kuće natalnog horoskopa u kojoj se taj retrogradan hod odvija.

Vodolija je znak kompjutera, interneta i modernih tehnologija. Zato dok se Merkur kreće retrogradno u ovom znaku možemo očekivati probleme baš na tom polju. Sačuvajte dobro svaki dokument, proverite mejlove. Proverite da li ste poslali ili primili neku važnu poruku. Vodolija je i znak struje pa povremenih problema sa strujom, kvarova ili nestanaka struje može biti u narednim danima.

U Blizancima će Merkur biti retrogradan od 29 maja do 22 juna.  Blizanci su znak škola, učenja, đaka... A ovo je inače kraj neobične školske godine. Retrogradni Merkur može zakomplikovati situaciju, biće grešaka, kašnjenja, problema. Blizanci su znak komunikacije, pisama, sms poruka, mobilnih telefona...Obratite pažnju kako, šta i sa kim pričate. Proverite svoje poruke da ne odu pogrešnoj osobi.

U Vagi će Merkur biti od 27 septembra do 18 novembra. Vaga je znak ljubavi i međuljudskih odnosa. Možda vam se vrati neka ljubav iz prošlosti da završite započeto. Ovaj položaj Merkura može doneti probleme u partnerskim odnosima bilo da su emotivni ili poslovni. I tu se prvo treba osvrnuti unazad i videti da li nešto nerešeno i neizrečeno kvari naše odnose danas.

Kada je Merkur retrogradan skloni smo povlačenuju, imamo potrebu za mirom, tišinom i ćutanjem, svoje emocije bolje izražavamo ako ih napišemo nego ako ih izgovorimo. Zato je možda dobro da sa svim osobama sa kojima imate problema komunicirate pismeno. Moći ćete polagano i bez žurbe da iskažete sve što mislite a da vas osoba sa kojom pričate ne prekida i moći ćete da pročitate sve što ste napisali pre nego što pošaljete. Tako ćete izbeći mogućnost da u ljutnji kažete i nešto što niste hteli.

I ono što uvek podvlačimo kada je retrogradni Merkur u pitanju. Nema razloga za paniku. Samo malo više discipline, pažnje, reda i sve će biti dobro.

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh