Pluton u Vodoliji

Pluton u VodolijiOvih dana se puno piše i priča o prelasku planete Pluton iz znaka Jarca u kom je boravio od 2008. godine u znak Vodolije. 23 marta ove godine Pluton je ušao u znak Vodolije u kom će se zadržati kratko, do 12 juna. Potom se vraća u znak Jarca do 22 januara 2024 kada konačno prelazi u Vodoliju u kojoj će boraviti do 2044 godine.

Pre svega želim da naglasim da su Uran, Neptun i Pluton takozvane transcedentalne planete. One su jako daleko od zemlje. Njihovo kretanje je sporo i u svakom znaku se dugo zadržavaju. Samim tim njihov uticaj na pojedinca je mnogo manji od planeta vidljivog pojasa, planeta zaključno sa Saturnom koje se sa zemlje mogu videti golim okom. Uran, Neptun i Plutom su generacijske planete kako ih mi astrolozi zovemo, što znači da više utiču na celokupno čovečanstvo nego na pojedinca. Ove planete deluju u natalnom horoskopu osobe ukoliko su na uglovima horoskopa ili su u egzaktnim aspektima. Prelazak Plutona u Vodoliju odraziće se na celopkupno čovečanstvo i doneće ogromne promene u naše živote a samim tim će se odraziti i na svakoga od nas. To je posebno značjno jer je u martu i Sturn ušao u znak Riba, što znači da su naredne godine jako bitne za čovečanstvo. Pluton je mala i moćna planeta a njegovo delovanje je sporo i dalekosežno. Tako da ćemo njegov uticaj i promene koje on donosi osećati sve vreme njegovog boravka u Vodoliji ali i mnogo posle toga.

Pluton je poslednji put boravio u znaku Vodolije od 1777 do 1798 godine. Bilo je to doba američke revolucije, ustava i povelje o gradjanskim pravima. Francuska revolucija se dogodila u tom periodu kada je apsolutistička monarhija zamenjena republikom. Pronađen je padobran, otovrene su prve banke a Heršel je otkrio planetu Uran.

Astrolozi koji pišu o ulasku Plutona u Vodoliju uglavnom naglašavaju njegove dobre strane a to je  pre svega transofrmacija svesti ljudi, razvoj svesti, razvoj ljudskih potencijala i napredak čovečanstva.  Razvoj ličnih i društvenih slobada. Zato se mnogi nadaju da će Pluton u Vodoliji doneti mnogo toga dobrog kao što je bila američka povelja o gradjanskim pravima Tomasa Džefersona. Svakako je da će na kraju svog puta kroz Vodoliju Pluton prepbraziti čovečanstvo. Vodolija je znak napretka, nauke, modernih tehologija, interneta, IT tehnologija. Ogroman napredak možemo očekivati u domenu nauke. Razvoju robotike i veštačke inteligencije, novih i neočekivanih otkrića kako na zemlji tako i u svemiru. I Pluton i Uran vladaju atomskom energijom tako da će veće korišćenje te vrste energije biti u porastu. Ali i možda I otkrića nekih novih izvora energije. Koliko će sve to biti dobro i pozitivno za čovečanstvo videće ove mlade generacije i neke nove koje tek dolaze. Ne zaboravimo da je Pluton vladar podzemnog sveta, Hada. Pluton je planeta regeneracije ali i degeneracije, kriminala, zla, nesvesnog i potisnutog u nama. Da li će nova otkrića u nauci do kojih će neumitno doći biti korišćena za dobrobit čovečanstva, ostaje da se vidi.

Pluton vlada i tajnim službama, tajnim državnim službama , tajnom policijom, špijunažom, zaverama,  terorizmom, kidnapovanjima... Što znači da možemo očekivati porast kriminala, ratove tajnih službi, terorizam...U isto vreme sigurno će doći do razotkrivanja mnogih tajni, mnoge maske će pasti, pada će kriminalne strukture ali na žalost verovatno će se stvarti nove, možda još moćnije organizacije.

Pluton su i bakterije i virusi tako da neka nova epidemija genetski modifikovanih virusa i bakterija ne bi bila iznenađenje. Ova planeta vlada zagađenjima a čovečanstvo je još jako daleko od prave svesti o ekološkoj katastrofi koja nam preti. Sa Saturnom u Ribama do 2025 možemo očekivati porast zagađenja voda, mora i okeana i dalje uništavanje biljnog i životinjskog sveta.

Kako Pluton vlada nesvesnim delom naše psihe to u narednim decenijama može doći do velikih uvida i otkrića na tom polju ali pre toga uvek sledi pad a to je sa Saturnom u Vodoliji porast strahova, panike, opsesija i mentalnih bolesti.

Verovatno će na kraju svog puta kroz Vodoliju Pluton doneti velike i pozitivne promene čovečanstvu ali da bi do tih promena došlo možda ćemo morati prvo da dotaknemo dno da bi se kao feniks vinuli u visine, kao Škorpija kojom Pluton vlada.

   

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh